Home » OVER ONS » Ons Verhaal

Ons Verhaal

 

 

"Het hele idee begon bij de ziekenhuisopnames van mijn zoon, Stan,  omwille van zijn chronische immuniteitsaandoening. We komen er bijna wekelijks in het kinderdagziekenhuis terecht samen met andere chronische of levensbedreigende patiëntjes en hun ouders. Als je daar regelmatig enkele dagen of uren vertoeft dan kan je niet anders dan sommige verhalen meenemen naar huis. Ouders vinden elkaar en zoeken steun bij elkaar.

Onze held Stan leerde daar een heel uniek vriendje kennen, Milo Van Regenmortel, die sinds 2015 vocht tegen een neuroblastoom. We zagen zijn heldenmoed keer op keer… . Net zoals dat van zijn ouders Tinne en Pieter. Een laatste poging om zijn leven te redden na 3 jaar vechten was een behandeling in Barcelona… Dat kostte ontzettend veel geld. Daarom organiseerden wij met een verleden in de judosport, naast vele andere initiatieven, Judo 4 Milo! Een evenement waar twee judo kampioenen een judo initiatie gegeven hebben aan liefhebbers zonder en met een beperking. Sport voor iedereen ten voordele van deze kleine held en zijn laatste kans op genezen. Na al zijn heldenmoed verloor hij dan toch zijn strijd op 4 november 2018. Een groot verlies!

 

Na de inspirerende judo 4 Milo, konden we dit niet zomaar voor gezien houden en al zeker niet na het verlies van onze held Milo. Samen met de mama van Milo, familie en vrienden staken we de handen uit de mouwen en bouwden wij aan deze vzw. Helden zoals Milo, Stan en vele anderen hadden wat in beweging gezet in ons hart, in lijf en in leven.

Een vzw waar helden zorgen voor helden, betekenisvol, want zoveel talent en liefde daar kunnen we wat mee. Samen gaan we de mensen met een missie en talent mobiliseren en activeren voor deze helden die net wat meer ondersteuning nodig hebben. Eentje waar we kinderen/jongeren en hun ouders met een chronische of levensbedreigende aandoening een hart onder de riem kunnen steken en we hun talenten kunnen helpen (her)ontdekken. Door een diagnose zijn ze vaak beperkt in keuzes naar sport en andere activiteiten."

 

Hanne, mama van Stan en bezieler van de vzw

 

Milo is onze eerste Held die een plaatsje verdient in onze Hall of Heroes, een inspirerend persoontje, een grote meneer!