Ons Verhaal

"Het idee voor de vzw begon bij de ziekenhuisopnames van mijn zoon, Stan.  Omwille van zijn chronische aandoening komen wij bijna wekelijks in het kinderziekenhuis terecht. Als je daar regelmatig enkele dagen of uren vertoeft dan kan je niet anders dan sommige verhalen meenemen naar huis. Ouders vinden elkaar en zoeken steun bij elkaar.

Onze held Stan leerde een uniek vriendje kennen, daar op de dagzaal, Milo Van Regenmortel, Milo vocht sinds 2015 tegen een neuroblastoom. We zagen zijn heldenmoed keer op keer . Net zoals dat van zijn ouders, Tinne en Pieter. Een laatste poging om zijn leven te redden na 3 jaar vechten was een behandeling in Barcelona. Daar zat een enorm prijskaartje aan vast. Daarom organiseerden wij met een verleden in de judosport, naast vele andere initiatieven, Judo 4 Milo! Een evenement waar twee judo kampioenen een initiatie gegeven hebben aan alle liefhebbers (zonder en met een chronische aandoening). Sport voor iedereen ten voordele van deze kleine held en zijn laatste kans op genezen.

 

Na al zijn heldenmoed verloor hij zijn strijd op 4 november 2018.

Een groot verlies!

 

Na de inspirerende judo 4 Milo en het verlies van onze held Milo bouwden wij, samen met de familie van Milo, aan deze vzw. Helden zoals Milo, Stan en vele andere hadden wat in beweging gezet in ons hart, in lijf en in leven.

 

Een vzw waar Helden zorgen voor Helden, betekenisvol, want zoveel talent en liefde daar kunnen we wat mee.

Samen gaan we mensen mobiliseren en activeren voor deze helden. Eentje waar we kinderen/jongeren met een chronische en/of levensbedreigende aandoening een hart onder de riem kunnen steken en we hun sterktes helpen inzetten als buffer tegen de aandoening. De focus verleggen naar hun krachten.

 

Ons motto; van klacht naar kracht!

 

Hanne, mama van Stan en bezieler van de vzw