Hoi,

ik ben Oscar, of Ozzy voor mijn vrienden en fanclub. Ik ben 22 maand, en ik heb achondroplasie. Dat is een moeilijk woord voor één van de 300 soorten dwerggroei. Dat wil zeggen dat mijn armen en benen niet groeien zoals het hoort. En dat mijn hoofd té snel groeit. Maar vergis je niet. Het is niet omdat ik maar 69 cm groot ben dat ik geen peuter allures heb. Mentaal ben ik pico bello in orde en zit ik dus ook in de "ik ben bijna 2 dus ik zeg nee" periode.

Doordat mijn botten kleiner zijn en mijn spieren normaal, heb ik motorisch een beetje meer moeite. Maar ik stap ondertussen al vlot, en ik ben een uitstekende klimmer. Ik ken geen gevaar. Ik zal in mijn leven veel mijn plan moeten trekken met bankjes en opstapjes, dus daar laten mijn mama en papa mij alvast aan wennen. Ik heb ook 2 oudere broers voor wie ik echt niet wil onderdoen.

Gelukkig gaat voor de rest gezondheidsgewijs momenteel alles prima. Ik word dan ook van dichtbij opgevolgd voor een aantal risicofactoren. Mijn mama wil graag iedereen leren dat anders ook gewoon kan zijn, dus ze deelt mijn fratsen op Instagram, en ook heel vaak weetjes over dwerggroei, want omdat 'onbekend onbemind maakt' wil ze dat graag omkeren. Zodat mijn toekomst een stukje mooier kan worden.

Ben jij ook benieuwd naar meer Ozzie en alles over achondroplasie? Volg dan mijn Instagram account: Mags_and.her.gang

Ozzie