HIPPE ZORG VOOR ONZE HELDEN!

Een kind of jongere mee laten beslissen over de zorg die het ontvangt, is een recht! 

Met het Hippe zorg project willen wij ziekenhuizen en zorgverstrekkers sensibiliseren om de kinderen en jongeren mee te laten beslissen in hun zorgtraject, Wij stellen gepersonaliseerde pleisters, zakjes of pads gratis ter beschikking, wij laten zo het kind deelnemen en mee beslissen met de nodige zorg.

 

Helden voor Helden vzw voorziet sondestickers, sondezakjes, sondepads, buikbanden op maat, prikbijtjes en andere hulpmiddelen.

Door een samenwerking met het UZA, UZ Leuven, UZ Gent en UZ Brussel krijgen onze helden bij een opstart van een sonde of buisjes gerelateerde zorg bovenstaande gratis ter beschikking. 

Indien je deze niet ontvangen zou hebben, vraag ernaar bij je behandelende arts, verpleegkundige of de pedagogische begeleiding.

 

Bedankt aan het knappe vrijwilligersteam die zich hiervoor inzet!

 

Heb je graag nog meer, andere printjes of een ander formaat? Mail ons en wij gaan voor jou aan de slag.

info@heldenvoorhelden.be

 

SONDEZAKJES

Sondezakjes zorgen ervoor dat de sondedraadjes, het verlengde van de stomie,...  veilig en netjes kunnen opgeborgen worden en dat zij zich vrij kunnen bewegen.

 

 

SONDEPLEISTERS

Gepersonaliseerde sondepleisters zijn voor helden vaak een manier om van hun zichtbare 'buisje' iets hip te maken en een mogelijkheid om zich met deze pleister te uiten.

De keuze  van de held is hierin belangrijk. 

 

 

 

SONDEPADS

Sondepads zijn een top en hip alternatiefvoor kinderen en jongeren die verder door het leven moeten met een Peg sonde of andere stomie,  

Mantelzorgers en Helden weten hoe complex en onhandig de meeste splitcompressen kunnen zijn, deze sondepads zijn erg zacht en herbruikbaar.

 

De clips (rechtsonder de foto) is een manier om het uiteinde van een maag of andere sonde veilig aan de broek of de t-shirt vast te maken.

 

Buzzy prikbijtje 

Het prikken van bloed, het geven van een injectie kan bij kinderen en jongen zomaar een levenslang trauma veroorzaken.

Door gebruik te maken van een Buzzy bijtje of lieveheersbeestje, in combinatie met de juiste aandacht en focus voor het kind of de jongere, gaan we samen van ANGST naar wederzijds VERTROUWEN. 

Indien je thuis priktherapie krijgt kan je via Helden voor Helden vzw jouw prikbijtje of lieveheersbeestje gratis aanvragen.