Ken jij Boris al?

Gepubliceerd op 19 maart 2021 om 11:17

Miloman heeft er een nieuw vriendje bij! Boris, de HeldenHulpHond!

Boris is super lief en heel getalenteerd! Aan de zijde van Miloman helpt hij al onze Helden van hun pijntjes af, zorgt hij voor een vredige nachtrust of geeft hij gewoon de warmste knuffels! 

Het idee achter Boris werd geboren na het inspirerende verhaal van Heldin Kato en haar lieve Boris. Mama Evi verteld:

 

"2 jaar geleden verwelkomde ons gezin de knappe viervoeter Boris. Hij is iedereens vriend, maar toch vooral die van onze negenjarige dochter Kato. Kato heeft autisme spectrumstoornis (ASS). Haar maatje Boris helpt haar de angsten en moeilijkheden te overwinnen waar ze in het dagelijkse leven mee worstelt.  Boris is hier nu al twee jaar en hij heeft toch al een groot verschil gemaakt. Als Kato van school komt, dan zegt ze niet direct iets tegen ons maar gaat meteen naar Boris. Hij is de eerste tegen wie ze zal praten en tegen wie ze haar emoties kan uiten. Kato heeft ook last van een aantal angsten. Ze durft bijvoorbeeld niet alleen naar het toilet of naar de gang. Dan gaat Boris mee. En elke morgen gaat hij haar wakker maken. Wanneer Kato overstuur is of het moeilijk heeft gaat hij op haar benen liggen en haar troosten of kalmeren. Dit maakt dat Boris eigenlijk heel “veel crisissen“ kan opvangen voor ze uit de hand lopen. Boris is gewoon onmisbaar geworden voor Kato en voor de rest van ons gezin. Niet alle helden dragen capes! Soms hebben ze een vacht en vier pootjes in ons geval."

 

 

Omdat er vast wel meer Helden zijn die een Boris in hun leven kunnen gebruiken, ging onze Haakheld Tina aan de slag. En toen werd onze eigen HeldenHulpHond Boris geboren :-) Je vindt hem naast Miloman in onze Heldenshop en kan kiezen uit 3 kleuren. Woef!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Annelies Diels
3 jaar geleden

WOUW zalig! <3